Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Знам, че звучи гадно, но масло в кулера означава теч от турбината. Ако не набира както преди - извода е ясен. Закарай я на една профилактика да ти кажат присъдата.

в събота ще ходя, но какви са последствията от всичко това? турбото се чува, че върти, работи тоест. друг е въпроса как работи.
    и в крайна сметка мен какво ме очаква? сваляне на турбината за ремонт? в какво се изразява тоя ремонт, подлежи ли въобще?

sigpic
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
    http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

• Най-вероятно има проблем в турбината. Това че върти не е критерии за правилна работа. Иди, специалистите ще ти кажат най-добре. Мисля, че твоята може да се рециклира.
      166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
      ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
        Най-вероятно има проблем в турбината. Това че върти не е критерии за правилна работа. Иди, специалистите ще ти кажат най-добре. Мисля, че твоята може да се рециклира.
        благодаря ти за скоростното отзоваване, Тонов!

sigpic

Comment

• @146_JTD

Ако ще ходиш в сервиз, препоръчвам ти да отскочиш до сервиз 'Унитех' в двора на Техническия Университет. По-големи специалисти от едва ли можеш да намериш в североизточна България
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
            @146_JTD

Ако ще ходиш в сервиз, препоръчвам ти да отскочиш до сервиз 'Унитех' в двора на Техническия Университет. По-големи специалисти от едва ли можеш да намериш в североизточна България
            да, благодаря ти. и аз така чух за тях.. дори им прегледах сайта в интернет.
            мисля първо да го сваля и така да им го занеса, че колата не ми се остава там.

sigpic

Comment

• Бих то препоръчал да използваш случая и да си промиеш въздуховодите след турбината и кулера, докато ти стендоват турбината
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• И аз забелязвам ,че маркуча от турбината към кулера е много омазнен , но ми казаха че до някаде си е нормално.
                Въпроса ми е към друга тематика .... JTD тата имат ли подгревни свещи на антифри по принцип. Гледам че се продават такива , но каде се монтира ? Вчера се мачих да намеря каде ... ама без успех някой ако знае да сподели. Писна ми да я чакам по 15-20 мин да загрее
                Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                  Бих то препоръчал да използваш случая и да си промиеш въздуховодите след турбината и кулера, докато ти стендоват турбината
                  мерси за съвета. определено е от полза. и аз се сетих за това иначе. иначе като я занеса във Вн, само турбината им трябва,нали? без колектори, без железария и т.н.

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от 146_JTD Покажи съобщение
                    мерси за съвета. определено е от полза. и аз се сетих за това иначе. иначе като я занеса във Вн, само турбината им трябва,нали? без колектори, без железария и т.н.

Колега , направи после един пост за това как е минало прегледа на турбинката , какви разходи и за колко време е станало всички

Comment

• Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                      Въпроса ми е към друга тематика .... JTD тата имат ли подгревни свещи на антифри по принцип. Гледам че се продават такива , но каде се монтира ? Вчера се мачих да намеря каде ... ама без успех някой ако знае да сподели. Писна ми да я чакам по 15-20 мин да загрее
                      На място ли я чакаш да загрее?
                      sigpic
                      146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Ми на място чакам 1-2 минутки , и после в движение ,градско .. Форда който е 1.8 чист дизел е по - добре .. Тоест за 10 километра някъде сгрява 145та

Comment

• Първоначално публикувано от S_G_M Покажи съобщение
                          Ми на място чакам 1-2 минутки , и после в движение ,градско .. Форда който е 1.8 чист дизел е по - добре .. Тоест за 10 километра някъде сгрява 145та
                          Първо да кажа че грам не разбирам

Това не е ли признак за проблем с термостата, защото и при мен и трябват 10-тина минути каране за да отлепи стрелката, а и тия заветни 90градуса не успявам да ги видя (градско/извънградско), откак паднаха температурите..

А иначе от мои наблюдения и някой тук беше писал, че JTD-то на място не може да сгрее, даже обратно изстивало
                          sigpic
                          146 1.9 JTD, 99'

Comment

• Моята убавица от както я имам 90 не е вдигала :Д и аз се съмнявам малко в термостата , но си мисля за някакъв вариян за подгряване на антифриза . Гледам , че се продават такива подгревни свещи за 145 жтд ама кои модели имат ??? каде се намират???

Comment

• и на двамата да ви кажа, че имах същите проблеми миналата есен. градско/извънградско вдигаше м/у 60 и 70 градуса. диагнозата беше, че термостата е останал отворен и върти големия кръг.почти съм сигурен, че и при двамата това ще излезе.

sigpic

Comment

• След диагностика , по обстоина ще ви кажа какво ли е ..

Comment

Working...
                                X